Adana Halk Ekmek ve Gıda Ürünleri İşletme Müdürlüğü Görev, Yetki ve
Sorumlulukları
MADDE
6- Halk Ekmek ve Gıda Ürünleri İşletme
Müdürlüğü; 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu
kapsamında Belediyemiz sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli, muhtaç,
kimsesiz ve yoksul halk kesimlerinin temel bir gıda maddesi olan ekmek ve diğer
gıda ürünleri ihtiyaçlarını ucuz, kaliteli ve sağlıklı şartlarda kısmen
karşılamak üzere faaliyet gösterir. Bu kapsamda;
a) İşletmelerinde
üretilen ürünlerin halka aracılı ve aracısız dağıtım ve satışını sağlamak
amacıyla üreticiler, belediyeler, belediye iştiraki şirketler, kamu iktisadi
kuruluşları, resmi kurumlar ve kooperatiflerle her türlü işbirliği ve
ticaretini, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunlara dayanılarak
yayımlanan yönetmeliklerin hükümlerine göre yürütmek,
b) Kanun,
Tüzük, Yönetmelik, Yönerge ve diğer mevzuatta belirtilen iş ve işlemlerin
c) kendilerine
verilen Tek Düzen Muhasebe sisteminde ve Tahakkuk esaslı muhasebe sisteminde
kayıt altına almak, Vergi Usul kanunu hükümleri doğrultusunda gerekli
defterlere kayıtları yapmak veya yaptırmak ve beyannameleri vermek,
ç) Halk
Ekmek ve Gıda Ürünleri İşletme Müdürlüğü İşletmesini, mal, hizmet ve yapım
d) taleplerini,
doğrudan temin ve ihale yoluyla, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu
İhale Sözleşmeleri Kanunu diğer ilgili mevzuat çerçevesinde yer alan hükümler
doğrultusunda her türlü iş ve işlemleri yürütmek,
e) Yıl
içerisinde yapılan ihalelerin ve bu işlere ait işlemlerin yer tesliminden işin
bitimine
f) kadar
usulünce yapılıp yapılmadığının takibi ve kontrolünü yapmak,
g) Müdürlüğe
ait bina tesis ve işletmeler vb. yerlerin bakım ve onarımını yapmak veya
yaptırmak,
ğ) Müdürlük
çalışanlarının işyerlerine ulaşımında servislerin koordinasyonuna sağlamak,
h) Üretilen
ürünlerin günün şartlarına göre satış fiyatını belirlemek için çalışma yapmak
ve Belediye Meclisine gönderilmek üzere Başkanlığa sunmak ve Büyükşehir
Belediyesi Encümenince 2886 Sayılı D.İ.K.’ na göre yapılan toptan satış ve
dağıtımı işi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisince belirlenen ücret
tarifesi üzerinden satışı gerçekleştirmek,
ı) Satış
büfelerinin ihtiyaç önceliğine göre uygun noktalara konulmasını sağlamak,
i) Çalışan
personele ihtiyaç durumunda hizmet içi eğitim verilmesini sağlamak,
j) Müdürlük
bünyesinde çalışan personelin izin, rapor, puantaj, bordro gibi özlük
işlemlerini yürütmek,
k) Evrak,
arşiv, demirbaş ve ayniyatlara ilişkin işlemleri, defter ve kayıtları tutmak ve
muhafaza etmek, belge ve yazışmaların usulünce dairesinde dosyalanması ve
saklamasını sağlamak. Mevzuatın ön gördüğü diğer iş ve işlemleri, vergi
kanunları hükümlerini takip ederek İşletme Müdürlüğü ile ilgili her türlü
sorumlulukları Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte yerine getirmek,
l) Faaliyet
amaçları doğrultusunda güncel gelişmeleri takip ederek il düzeyindeki
ihtiyaçları gözetecek şekilde yeni ürün üretimi ve tesis kurulum ve işletim
şartları ile yerel kooperatif, üretici birlikleri ve üretici gruplarla
işbirliği koşullarını araştırmak, gıda ihtiyacının karşılanmasına katkıda
bulunma amaçlı girişimler için olanak geliştirmek,
m) Daire
Başkanlığınca verilen görevleri yapmak,
n) Birim
içerisinde personellerin rotasyonunu Daire Başkanı oluru ile yapmak,
o) Laboratuvar,
Depo, Üretim, Bakım Onarım, İdari ve Mali İşler Birimleri;
1) Laboratuvar
I) Hammaddelerin teknik
şartnameye göre uygunluğunun kontrolü için analizleri yapmak,
II) Analiz
sonuçlarının teknik şartnameye uygunluğunu değerlendirmek, raporlamak,
üretim sorumlusuna bildirmek ve sonuçları uygun olan unların kabulünü
sağlamak,
III) Analiz sonuçları
uygun olmayan unun gerektiğinde hakem bir laboratuvara Gönderilmesini ve aynı
numunenin tekrar analizinin yaptırılmasını sağlamak,
2) Depo: Alımı
yapılan ve teknik şartnameye uygunluğu anlaşılan malları teslim almak, uygun
şartlarda muhafazasını sağlamak, ihtiyaca göre depo çıkışlarını yapmak, stok
takibi yaparak tespit edilen ihtiyaçları gerçekleştirme görevlisi ile harcama
yetkilisine iletmek,
3) Üretim
I) Yüklenicinin günlük üretim talebi
miktar bazında değerlendirmek ve uygunsa onay vermek,
II) Onay
verilen talebe göre üretim sürecini planlamak,
III) Türk Gıda Kodeksi
Yönetmeliğine uygun olarak üretilen ürünleri vardiya sorumlusu ve satış
sorumlusu tarafından yükleniciye teslim etmek,
4) Bakım Onarım: Müdürlüğe ait bina, tesis ve
işletmeler vb. yerlerde bulunan hidrolik, pnömatik sistemler, iklimlendirme
sistemleri, buhar hattı ve makine parkının genel bakım ve onarımını yapmak,
Büyükşehir’den, “belediye çalışanı-Adanalı” iletişiminin daha pozitif… Daha Fazlası
Büyükşehir bütün gövdesiyle yangın yerinde Başkan Zeydan Karalar, yangınların… Daha Fazlası